Κοινωνική Καφετέρια

Το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια», με την βοήθεια και συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης, δημιούργησε την Κοινωνική Καφετέρια «Sun City» στην οδό Αρχιμήδους 52 στην Αγ. Μαύρα Ηλιούπολης, έναν χώρο ψυχαγωγίας και ενσωμάτωσης στην κοινωνία του Δήμου μας όπου άτομα με και χωρίς αναπηρία μπορούν να έρθουν σε επαφή και να αλληλεπιδράσουν.

Στο «Sun City Cafe», 6 νέοι και νέες με νοητικές αναπηρίες ή στο φάσμα του αυτισμού δημιουργούν και σερβίρουν ροφήματα, όπως και διάφορα άλλα προϊόντα, με την μορφή take away ή σε τραπεζάκι.

Δεν υπάρχει κάποιο αντίτιμο ακόμα, παρά μόνο ένας κουμπαράς, στον οποίο μαζεύονται άτυπα χρήματα, τα οποία μοιράζονται μετά τα έξι παιδιά που εργάζονται στην καφετέρια, ο Κώστας, η Νίκη, ο Χρήστος, η Λίνα, η Μαρία κι ο Κωνσταντίνος.

Βέβαια, αν υπάρξουν περισσότερα άτομα με αναπηρία τα οποία θα θελήσουν να εκπαιδευτούν στην εστίαση, τότε η Κοινωνική Καφετέρια θα λειτουργήσει και το απόγευμα.

Για όλη την εκπαίδευση των παιδιών, υπεύθυνη είναι η κυρία Δήμητρα Κοντογιάννη, η οποία έχει εμπειρία στην εστίαση και εκπαιδεύει τα παιδιά στην διαδικασία παρασκευής καφέ και άλλων ροφημάτων αλλά και στο σερβίρισμα τους.

Μελλοντικά, στην κοινωνική καφετέρια θα ενσωματωθεί και το delivery με ηλεκτρικά πατίνια σε συγκεκριμένα σημεία στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Τα οφέλη από την λειτουργία μιας τέτοιας δομής είναι πολλά. Αρχικά, η επαγγελματική αποκατάσταση των Ατόμων με Αναπηρία και η εκπαίδευση που γίνεται καθημερινά σε μια δομή σαν το ΚΔΑΠ-μεΑ Ηλιούπολης «Παναγία Ευαγγελίστρια» έχει νόημα και ανταποδοτικότητα. Ακόμα δημιουργείται

Το ωράριο λειτουργίας του Sun City Café είναι Δευτέρα με Παρασκευή, 09:00 με 14:00. Σας περιμένουμε!