Τοίχος Αναρρίχησης

Τοίχος Αναρρίχησης

Το ΚΔΑΠ-μεΑ Ηλιούπολης «Παναγία Ευαγγελίστρια», σε συνεργασία με την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.), κατασκεύασε τον 1ο Τοίχο Αναρρίχησης για ΑμεΑ ύψους 10 μέτρων, στον χώρο του ΚΔΑΠ-μεΑ, ο οποίος πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, τόσο των ωφελουμένων όσο και του κατάλληλα εκπαιδευμένου και πιστοποιημένου προσωπικού.

Ο Τοίχος Αναρρίχησης προσφέρει στους ωφελουμένους, χαρά, δράση, τους απαλλάσσει από τυχόν υπάρχουσες φοβίες ενώ παράλληλα γυμνάζει όλο το σώμα και αναπτύσσει τις αντίστοιχες πνευματικές ικανότητες, όπως αυτήν της προσαρμογής, της αυτοπεποίθησης, της υπομονής καθώς και του συντονισμού των κινήσεων.

Βασική Γυμναστική

Στον χώρο του ΚΔΑΠ-μεΑ Ηλιούπολης «Παναγία Ευαγγελίστρια» στεγάζεται Κλειστό Γυμναστήριο, ειδικά διαμορφωμένο, ώστε οι ωφελούμενοι μας να κάνουν την βασική γυμναστική τους. Το Γυμναστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο με ειδικά όργανα εκγύμνασης, στρώματα καθώς και με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εκτέλεση των προγραμμάτων.

Η βασική γυμναστική είναι απαραίτητη για τα ΑμεΑ καθώς προσφέρει ενδυνάμωση, αντοχή και μυϊκό συντονισμό. Διεξάγεται σε καθημερινή βάση από έμπειρους γυμναστές με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Το κάθε πρόγραμμα βασίζεται στις απαιτήσεις των ωφελουμένων, ξεχωριστά, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Χαρά, δράση, απαλλαγή από τυχόν υπάρχουσες φοβίες, ενδυνάμωση, αντοχή και μυϊκός συντονισμός.