Ποιοί Είμαστε

Ποιοί Είμαστε

 • Το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια» ιδρύθηκε από μια ομάδα γονέων ατόμων με Αναπηρία το 2009, βλέποντας ότι στην περιοχή της Δάφνης – Υμηττού και των περιχώρων δεν υπήρχε κάτι που να ασχολείται με την κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται στην πλειοψηφία από γονείς. Αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 2084/2010.
 • Έχει Πιστοποίηση Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα του Ν.Π.Ι.Δ Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια», ΦΕΚ.2363, τεύχος Β, 20 Ιουνίου 2018
 • Είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Πολιτιστικού Φορέα του Υπουργείου Πολιτισμού Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α), αρ. Μητρώου 6194/15.02.2020 και διαθέτει πιστοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για καταλληλόλητα υλοποίησης ΠΑγΟ και ΕΑγΟ με κωδικό πιστοποίησης VYQ7.
 • Είναι εγγεγραμμένο στο Ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (άρθρο7,του ν.4455/2017-ΦΕΚ-22-Α΄.), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 52,τουν.4520/2018-ΦΕΚ-30/Α΄.

Σκοπός

Σκοπός του Σωματείου, βάσει του καταστατικού του, είναι η μέριμνα για την προστασία, περίθαλψη, διαπαιδαγώγηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και επαγγελματική κατάρτιση ως αποκατάσταση, κοινωνική προσαρμογή και ενασχόληση περί τα αθλητικά εφ’ όρου ζωής, ατόμων με αναπηρία και κυρίως ατόμων με Νοητική Υστέρηση, αμφότερων φύλων.

Βασικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι η επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού βαθμού αυτονομίας για τα ΑμεΑ, με έμφαση στη φροντίδα του εαυτού τους, την κυκλοφοριακή αγωγή, την απασχόληση στην ανοικτή αγορά, τη ψυχαγωγία ή στο προγραμματισμένο μελλοντικά προστατευμένο εργαστήρι.

Αξίες

 • Σεβασμός στον άνθρωπο και στην προσωπικότητα.
 • Φροντίδα με κύριο άξονα την αρχή «βοήθησέ με να τα καταφέρω μόνος μου», που σκοπό έχει την ανάπτυξη των βασικών ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρία και πιο συγκεκριμένα των ατόμων με Νοητική Υστέρηση.
 • Ευκαιρίες ανάπτυξης χαράς και ευτυχίας.
 • Βελτίωση της σχέσης κόστους – αποτελεσματικότητας σε όλους τους τομείς

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

 1. Συμβουλευτική Υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία, γονέων και των οικογενειών τους από εξειδικευμένο προσωπικό
 2. Προγράμματα Αθλητικά (Πετοσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Ποδόσφαιρο, Yoga, Zumba, Pilates, Στίβος, Καράτε, Κολύμβηση, Ποδηλασία, Παραδοσιακούς και Latin χορούς) στις εγκαταστάσεις των Σ.Ε.Φ.Α.Α. που μας παραχωρούνται, σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Υμηττού που μας παραχωρείται από το Δήμο Δάφνης – Υμηττού και τώρα στις τέλειες αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ-μεΑ Ηλιούπολης
 3. Συμμετοχή σε κατασκηνώσεις
 4. Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού
 5. Τριήμερες ή μονοήμερες εκδρομές
 6. Συμμετοχή σε αθλητικούς – ψυχαγωγικούς αγώνες
 7. Θαλάσσια ψυχαγωγία με σκάφος που παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ από τον υπεύθυνο Προγράμματος κ. Χρήστο Λαζαρίδη
 8. Εκμάθηση – προπόνηση στο ποδήλατο, συμμετοχή σε ποδηλατικούς γύρους σε διάφορους δήμους και ποδήλατα TANDEM (διπλά)
 9. Συμμετοχή – συνεργασία σε αθλητικές εκδηλώσεις των Special Olympics Hellas
 10. Οργάνωση καλοκαιρινών, χριστουγεννιάτικων και πασχαλινών camp
 11. Λειτουργία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στην Ηλιούπολη από τον Σεπτέμβριο 2017