Επίσκεψη κ. Δημήτρη Νικόλσκυ στο ΚΔΑΠ μεΑ “Παναγία Ευαγγελίστρια”

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ μεΑ) «Παναγία Ευαγγελίστρια», από τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και Προϊστάμενο Ενίσχυσης Παιδιού με Αναπηρία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κο Δημήτρη Νικόλσκυ.

Τον κο Νικόλσκυ υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΚΔΑΠ μεΑ και του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια», ο Διευθυντής και ο Υπεύθυνος Προγράμματος.

Ο κος Νικόλσκυ συνομίλησε με τα παιδιά και τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης βάρδιας (λόγω COVID19 και εντολών του ΕΟΔΥ) και έπαιξε επιτραπέζια Αντισφαίριση με τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του ο Προϊστάμενος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώθηκε σχετικά με τα εξής:

  1. Τις προσαρμογές του προγράμματος και του χώρου σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου αλλά και του ΕΟΔΥ για τον COVID19,
  2. Τον προγραμματισμό της λειτουργίας του Κοινωνικού Καφενείου, όπου, μετά από παραχώρηση του Δήμου Ηλιούπολης, θα εργάζονται αποκλειστικά άτομα με νοητική αναπηρία και αυτισμό.
  3. Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Φορέας μας σχετικά με την χρηματοδότηση αλλά και αδειοδότηση της 2ης βάρδιας λειτουργίας του ΚΔΑΠ μεΑ,
  4. Το πρόγραμμα διπλών ποδηλάτων που χρησιμοποιεί το Σωματείο «Παναγία Ευαγγελίστρια» και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη που έχει 20 ποδήλατα και,
  5. Τα υλικά και τον χώρο που θα δημιουργηθεί ο, πρώτος στην Ευρώπη, τοίχος αναρρίχησης για ΑμεΑ ύψους 10 μέτρων, πάντα με την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης και χορηγία της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων.

Στο τέλος, τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ πρόσφεραν στον κο Νικόλσκυ ένα ενθύμιο καλάθι και φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί.