Βιογραφικό Προέδρου

Καταγωγή

Ο Δημήτρης Κ. Στεφανίδης γεννήθηκε στην πανέμορφη πόλη της Μεσογείου, την Αμμόχωστο, με την χρυσή αμμουδιά και τους λεμονανθούς που δυστυχώς όμως, από τον Αύγουστο του 1974 είναι έρημη, αιχμάλωτη πόλη καθώς και η μοναδική περιφραγμένη πόλη, από τους Τούρκους.


Εκπαίδευση – Σπουδές

Τα μαθητικά του χρόνια τα πέρασε στην Αμμόχωστο, στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ιωάννη, την Τεχνική Σχολή και το Β’ Γυμνάσιο Αμμοχώστου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, τα δύσκολα χρόνια του πολέμου της Κύπρου, από τον Ιούνιο 1973 μέχρι τον Οκτώβριο 1975. Σαν πρωταθλητής σπούδασε το αγαπημένο του, Φυσική Αγωγή στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών (πρώην Ε.Α.Σ.Α.) με ειδικότητα στην Προπονητική Ποδοσφαίρου.


Επαγγελματική Εμπειρία

Εργάστηκε ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με πρώτο διορισμό το 1981 στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ματαράγκας Αιτωλοακαρνανίας, κατόπιν στο Τεχνικό Λύκειο Βούλγαρη Αιτωλοακαρνανίας, στο 16ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών, στο 58ο Γυμνάσιο Αθηνών, 6ο Λύκειο Ζωγράφου και τέλος στο 2ο Γυμνάσιο Βύρωνα. Από το 1983 μέχρι και το 2004 μετακινείται με απόσπαση στο γραφείο Φυσικής Αγωγής Αθηνών όπου αναλαμβάνει την οργάνωση σχολικών αγώνων, τον έλεγχο αθλητικών χώρων, την χορήγηση άδειας λειτουργίας και άδειας αγώνων. Επίσης, ανελλιπώς, από τον Οκτώβριο του 1983 αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό των μαθητικών παρελάσεων στην Αθήνα μέχρι και σήμερα. Εργάστηκε σε πολλές ομάδες ως προπονητής ποδοσφαίρου όπως Παναιτωλικός, ακαδημίες Πανιωνίου, Χαραυγιακός, Pera Club (από αυτό το σωματείο ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη η ΑΕΚ). Μέχρι το 2016 ήταν ομοσπονδιακός προπονητής στο Ποδόσφαιρο Τυφλών 5×5 με πολύ μεγάλες επιτυχίες σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παγκόσμια και στην Ολυμπιάδα 2004. Στην συνέχεια, η ευθύνη της Ποδοσφαιρικής Ομάδας Τυφλών 5×5 ανατέθηκε στον γιό του Παναγιώτη, ο οποίος ακολουθούσε την ομάδα από πολύ μικρή ηλικία και σημειώνει επιτυχίες μέχρι και σήμερα. Από το 2004 μέχρι το 2013 που συνταξιοδοτήθηκε χρησιμοποιούσε το ευεργέτημα του Ολυμπιονίκη προπονητή. Όπως αναφέρεται στα προγράμματα αγώνων, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά, 5×5 ποδοσφαίρου τυφλών εθεωρείτο ένας πολύ έμπειρος στο χώρο προπονητής με ζήλο και αγάπη για αυτό που έκανε.


Επιτεύγματα

Το 2009, στην κινεζική Ταϊπέι της Ταιβάν και το 2013 στην Σόφια Βουλγαρίας ορίστηκε αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στις Ολυμπιάδες Κωφών από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ). Έδωσε δεκάδες συνεντεύξεις σε εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικούς σταθμούς. Εξέδωσε εφημερίδα και στην συνέχεια περιοδικό με το όνομα «Συμμετοχή», το οποίο αφορούσε τα άτομα με αναπηρία. Ηγήθηκε από το 1996 μέχρι το 2008 στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) και στη συνέχεια, από το 2008 μέχρι σήμερα, στην Πανελλήνια Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Στέρηση (Μελεδώνη).